جامعه جهانی و دولت افغانستان در مبارزه با موادمخدر شکست خورد…
راشاتودی در راپوری نوشت: تولید موادمخدر در افغانستان بعد از تجاوز ایالات متحده در سال 2001 افزایش پیدا کرده است. این درحالی است که سازمان ملل موادمخدر را زیانآورترین نوع مواد معرفی کرده است.
در ادامه این راپور آمده است: هرچند تنها مقدار کمی از تریاک تولیدی افغانستان در داخل کشور مصرف می شود، اما همین مقدار کم هم جمعیت کشور را از هم پاشیده است.
لیلا حیدری بنیانگذار موسسه مادر در این رابطه میگوید: وضعیت هر روز بدتر می شود و معتادان بیشتری به این موسسه رجوع میکنند. من 2 مرکز بازپروری که یکی برای مردان و دیگری برای زنان است را در موسسه ایجاد کردم، بسیاری از این زنان مادر چندین بچه هستند و یک بچه چهارساله را که دچار اعتیاد شده بود را من در این موسسه تداوی کردم.
سیاستمداران افغانستان تمایل دارند کشت خشخاش ادامه پیدا کند
وی گفت: این سیاستمداران، وزیران و مقامات هستند که تمایل دارند مواد مخدر ادامه یابد.
سازمان ملل مواد مخدر را مجموعه از مواد مخدر که از گیاه خشخاش که شامل، تریاک، مورفین و هروئین تعریف کرده است. مواد مخدر افغانستان از شمال به روسیه و اروپا، از شرق به آسیا،از غرب به خاورمیانه و افریقا و امریکا صادر میشود.
برطبق راپور سازمان مبارزه با مواد مخدر در سال 2016، 150 ملیون دالر به صورت غیرقانونی به جیب گروهای تروریستی در کشورمان ریخته شده است. سازمان ملل تخمین میزند که 85 فیصد از زمین هایی که به کشت مواد مخدر اختصاص یافته تحت کنترول طالبان بوده است.
برای تروریستها تاثیر منفی کشت مواد مخدر بر روی جمعیت جهانی و افغانها اهمیتی ندارد. سازمان ملل تخمین زده است که بیش از نیمی از درآمد طالبان از مواد مخدر تامین شده و بنظر می رسد که لایه های مختلف جامعه افغانستان در ایجاد این سود سرشار درگیر بوده باشند.
حکمت الله اعظمی تحلیل سیاسی در این رابطه میگوید: من بارها جنرالهای پولیس ملی را با چشمان خودم دیدم که با قاچاقچیان مواد مخدر در جنوب تبانی کردند. صحبت از ملیاردها ملیارد حرف است که به جیب طالبان و افسران فاسد ریخته میشود.
در سال گذشته زمینهای اختصاص یافته به کشت تریاک، 10 فیصد افزایش یافته و بیش از 201 هزار هکتار در 21 ولایت کشور زیر کشت تریاک رفته است.
سازمان ملل در این زمینه میگوید: تنها با حاکمیت قانون، صلح پایدار و فراهم کردن کشت جایگزین می تواند فقر، ناامنی و کشت غیرقانونی را از بین ببرد.
جامعه جهانی و دولت افغانستان در مبارزه با مواد مخدر شکست خوردند
بنظر میرسد از بین بردن کشت مواد مخدر در مُـلکی که 39 فیصد آن زیر خطر فقر زنده گی میکنند، بسیار دشوار باشد.
عظیمی توضیح میدهد: وقتی شما به قریه ها می روید مشاهده می کنید که مکاتب و پوهنتون خالی است و مردم برای پیدا کردن کار به کشت تریاک مشغول شدند.
وی افزود: این تنها دولت افغانستان نیست که در مبارزه با تریاک شکست خورده بلکه جامعه جهانی نیز در این امر شکست خورده است.