روزگذشته وزارت امور زنان، کنفرانسی را تحت عنوان نقش علمای دین در ترویج حقوق و وجایب زن از دیدگاه اسلام برگزار شد.
محل برگزاری این کنفرانس در تالار کنفرانس های مرکز رسانه های حکومت بود.
هدف از برگزاری این کنفرانس، اعلام ارقام و آمار قضایای خشونت علیه زن، تعریف و جایگاه زن از دیدگاه اسلام، جهت آگاهی اذهان عامه، عنوان شده است
در ابتدا کنفرانس خانم سپوژمی وردک؛ معین مسلکی و پالیسی وزارت امور زنان، در مورد ارقام و آمار خشونت علیه زنان که در طول چهار ماه نخست سال روان در این وزارت به ثبت رسیده است به حاضرین توضیح داده، افزود: طی سال 1396 خورشیدی 64 قضیه حاد خشونت علیه زن، از مرکز و ولایات در وزارت امور زنان ثبت و راجستر شده است که 2 قضیه آن تجاوز جنسی و متباقی آن انواع خشونت (خود سوزی، اختطاف، ازدواج اجباری، تیزاب پاشی…) میباشد. وی ضمن اشاره به دستاورد های وزارت امور زنان، تعین وکیل مدافع برای 25 قضیه و حل و فصل کردن 50 قضیه خشونت را با ارایه مشوره های حقوقی از سوی وزارت امور زنان یاد نمود.
سپس آقای مفتی فروتن؛ رییس شورای سرتاسری علمای افغانستان، پیرامون تعریف زن از دیدگاه اسلام صحبت نموده، افزود: دین مقدس اسلام برای زن و مرد انسان خطاب میکند و حقوق مساوی قایل شده است که شرط برتری را در تقوا میداند، بناءً خشونت علیه زن در دین اسلام ناپسند است و نقش علمای دین در راستای کاهش خشونت علیه زن در کشور موثر است.
در ادامه کنفرانس آقای عبدالهادی هدایت؛ رییس بنیاد دعوت افغانستان در مورد جایگاه زن از دیدگاه اسلام صحبت نموده گفت: توهین و تحقیر نمودن زن از دیدگاه اسلام جواز ندارد و کسانیکه بر زنان ظلم روا میدارند در حقیقیت ارشادات دین اسلام را کتمان کرده اند.
در اخیر؛ کنفرانس با ارایه سوالات خبرنگاران و پاسخ از سوی اعضای پنل به پایان رسید.کار بسجسازی برنامهی ملی میثاق شهروندی در میدانوردگ افتتاح شد
کارهای اجتماعی و بسیجسازی برنامهی ملی میثاق شهروندی در ولایت میدانوردگ آغاز شد.
روندِ فعالیتهای بسیج مردمی میثاق شهروندی را رسماً به روز اول اسد، والی میدانوردگ و رییس احیا و انکشاف دهات این ولایت افتتاح کردند.
کارهای اجتماعی و بسجسازی مردم برای برنامهی میثاق شهروندی در میدانوردگ، به عهدهی کمیتهی سویدن میباشد. کمیتهی سویدن برای فعالیت اجتماعی خویش، در سه ولسوالی (مرکز میدان، حصهی اول بهسود و جلریز) ۶۸ کارمند اجتماعی استخدام کرده که از این میان، ۳۴ تنشان بانواناند.
سهم زنان در شوراهای انکشافی و اکثر بخشهای برنامهی ملی میثاق شهروندی با مردان مساوی است.