«هشام عماره، نماینده فهرست «فی حب مصر» از منطقه غرب دلتا در مشرانو جرگه جدید مصر در قاهره بحث و جدالها درباره اصلاح مفاد قانون اساسی جدید کشورش را «فتنه» توصیف کرد.
عماره گفت: این ممکن نیست، قانون اساسی که در همه پرسی ملت با رای اکثریت تایید شود، اصلاح شود و کسی نباید از اصلاح آن قبل از اجرا سخن بگوید.
نماینده مشرانو جرگه مصر گفت: دولت مصر باید با آزادی کامل به انجام وظیفه خود مشغول باشد و از چیزی هراس نداشته باشند و ما نیز در مقام نمایندگان مشرانو جرگه بر عملکرد دولت نظارتی حکیمانه خواهیم داشت تا هر گونه قصور و کم و کسری جبران شده و جلوی فساد گرفته شود.
استاد اقتصاد دانشکده علوم بازرگانی پوهنتون دمنهور مصر گفت: ما نمیتوانیم نظر شفافی درباره ادامه کار دولت داشته باشیم و منتظر میمانیم دولت برنامه خود را به مشرانو جرگه ارائه بدهد و ما در بر اساس آن مواضع خود را مشخص خواهیم کرد.
عماره گفت: دولت باید کاملا طرفدار جوانان و گروههای به حاشیه رانده شده باشد و با مشکل بیکاری هم با راه حلهای غیرمرسوم روبرو شود.
نماینده مشرانو جرگه مصر گفت: مشرانو جرگه پیش روی مصر مسئولیت سنگینی دارد که در راس آن تصویب قوانین صادر شده از سوی عدلی منصور و عبدالفتاح السیسی، روسای جمهور سابق و کنونی مصر آن هم ظرف مدت پانزده روز از اولین نشست مشرانو جرگه است.
وی درباره اینکه در مشرانو جرگه جدید مصر بر چه محوری تاکید خواهد کرد، افزود: شخص بنده در مشرانو جرگه ان شاء الله بر قوانین مربوط به رشد و توسعه اقتصادی مثل قوانین مربوط به سرمایه گذاریها و معافیتها از مالیات تمرکز خواهم کرد، برای مثال ما با هر گونه معافیت مالیاتی برای سرمایهگذار خارجی مخالفیم.
موضوع اصلاح قانون اساسی مصر به عاملی برای کشمکش های سیاسی در این کشور تبدیل شده است.
برخی گروهها عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر را به تلاش برای افزایش اختیارات خود به زیان مشرانو جرگه این کشور متهم میکنند.
قانون اساسی مصر در همه پرسی سال گذشته نود و هشت درصد رای کسب کرد.
از سال 2012 در مصر مشرانو جرگه وجود ندارد و طبق قانون اساسی رئیس جمهوری مصر اختیار قانونگذاری را تا زمان انتخابات پارلمانی بر عهده دارد. مشرانو جرگه الشعب که در قانون اساسی 2014 میلادی به مشرانو جرگه تغییر نام پیدا کرده از ژوئن 2012 منحل شده است.
مشرانو جرگه جدید مصر در ظاهر اختیارات گسترده دارد از جمله حق استیضاح رئیس جمهور و وتو کردن تصمیمات رئیس جمهور و نخست وزیر اما در عمل این مشرانو جرگه تحت سیطره حامیان حسنیمبارک، حامیان اردو و مستقلهای بیتاثیر قرار میگیرد.
مشرانو جرگه مصر به حدی از هم گسیخته خواهد بود که نمیتواند السیسی را به چالش بکشاند.