سرمنشی سازمان قرارداد امنیت جمعی با اشاره به فعالیت گروههای افراطی در افغانستان از حضور ۷ هزار شبه نظامی در سرحدات افغانستان و تاجکستان [2] خبر داد.
یوری خاچاتوراف افزود: در ولایات شمالی افغاسنتان بیش از 7 هزار افراطی حضور دارند که در این منطقه آموزشهای خاصی را طی میکنند.
وی ادامه داد: شبه نظامی های مذکور متعلق به طالبان و داعش هستند که در این منطقه تجمع کردهاند.
این مقام ارشد سازمان قرارداد امنیت جمعی گفت: مناطق کوهستانی مشترک تاجکستان و افغانستان در حال حاضر از برف پوشیده است که این موضوع فعالیت گروههای تروریستی را محدود میکند.
خاچاتوراف تصریح کرد: اما با نزدیک شدن به موسم بهار فعالیت این گروهها آغاز خواهد شد بنابراین سازمان قرارداد امنیت جمعی برای نشان قدرت و توانایی خود تمریناتی را برگزار میکند که در صورت ورود افراطگرایان به تاجکستان با آنان به شدت برخورد کند.
سازمان قرارداد امنیت جمعی در سال 1992 و با اشتراک کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغزستان، روسیه، تاجکستان، اوزبیکستان، جمهوری آذربایجان و جورجیا تشکیل شد.
این کشورها در سال 2002 تصمیم گرفتند، این سازمان را به یک ایتلاف نظامی تبدیل کنند. بعدها کشورهای جورجیا، آذربایجان و اوزبیکستان از آن جدا شدند. این سازمان در دوم دیسِمبر 2004 منحیث عضو ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پذیرفته شد.
اهداف تشکیل این سازمان، محدود کردن زمینه گسترش ناتو و نفوذ امریکا در حوزه کشورهای همسایه است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کاهش توان سیاسی، اقتصادی و نظامی فدراسیون روسیه به منظور متحد نگهداشتن کشورهای عضو اتحاد و بالا بردن ظرفیتهای نظامی و سیاسی آنها ایجاد شده است.