افغانستان ممکن است به سوی انتخابات زود رس ریاست جمهوری برود، هدف این است که رای دادن با خروج سرباران خارجی همزمان نشود.انتخابات بعدی ریاست جمهوری قرار است در سال ۲۰۱۴ برگزار شود، اما حامد کرزی رییس جمهوری امکان برگزاری انتخابات زودرس در سال آینده را روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری با آندرس فوگ راسموسن دبیر کل ناتو مطرح ساخت. او گفت در این باره در کابینه بحث شده اما هنوز تصمیمی گرفته نشده است.
دوره ریاست جمهوری کرزی در سال ۲۰۱۴، همزمان با خروج نیروهای رزمی بین المللی از افغانستان به پایان می رسد. این نگرانی وجود دارد که برگزاری انتخابات، در حالی که نیروهای افغان مسئولیت کامل امنیتی را بر عهده می گیرند، ممکن است کشور را زیر فشار شدید قرار دهد.
در جریان این کنفرانس خبری، دبیرکل ناتو گفت نیروهای افغان روز به روز توانایی بیشتری کسب می کنند و ائتلاف در مسیر واگذاری مسئولیتهای امنیتی به نیروهای امنیتی افغان تا پایان ۲۰۱۴ حرکت می کند. دبیرکل ناتو افزود: تعهد ناتو به افغانستان حتی پس از خروج سربازان خارجی همچنان نیرومند باقی خواهد ماند.
این در حالی است که هیلاری کلینتون وزیر خارجة این کشور در نشست «احیای اهداف و موثریت پیمان اتلانتیک شمالی ناتو» اعلام کرد؛ ایالات متحدة امریکا در افغانستان پایگاه نمیسازد و گفت که پس از سال ۲۰۱۴ که نظامیان خارجی افغانستان را ترک میکنند، شماری از مربیان امریکایی به منظور آموزش نیروهای افغان در این کشور باقی خواهند ماند.
بسیاری تحلیلگران، این موضع تازة امریکا را در خصوص ایجاد پایگاههای نظامی این کشور در افغانستان، با تلاشهای ریاستجمهوری، دیدگاههای برخی کشورهای همسایه و شماری از شخصیتهای کشور مرتبط میدانند.
ریاستجمهوری افغانستان از آغاز بحث امضای پیمان استراتژیک با امریکا، نسبت به برخی خواستهای این کشور و از جمله ایجاد پایگاههای نظامی، تردید نشان داد و تصمیمگیری در این مورد را به لویهجرگة عنعنهیی واگذار کرد. جو حاکم بر لویهجرگه که عملاً از سوی ریاستجمهوری هدایت میشد، چندان به طرح ایجاد پایگاههای نظامی امریکا در خاک افغانستان، روی خوش نشان نداد.
ریاستجمهوری کشور به دلیل تنشهایی که در چند سال اخیر با متحدان بینالمللی خود و به ویژه امریکا پیدا کرده، عمدتاً به راهحل مشکل افغانستان از طریق کشورهای منطقه فکر میکند.
قطره