رهبران جبهه ملی افغانستان امروز در کنفرانسی مطبوعاتی، از قدرت گرفتن دوباره شبه نظامیان طالبان، سهلانگاری دولت در این خصوص و تلاش آمریکا برای باجگیری از دولت افغانستان در قبال مبارزه با تروریسم انتقاد کردند.
“محمد محقق” اظهار داشت که آمریکاییها باید در زمینه دولتسازی و ملتسازی در افغانستان تلاش کنند اما نباید از این کشور در برابر آن باج بخواهند و بگویند که پیمان استراتژیک به امضا برساند.
آمریکا به خواست مردم افغانستان به این کشور نیامده است
این عضو پارلمان افغانستان تصریح کرد: اعلام زمان خروج اشتباه آمریکا بود زیرا این امر فرصتی مجدد در اختیار طالبان قرار داد.
وی افزود: آمریکاییها به خواست مردم افغانستان به این کشور نیامدهاند تا دوباره به خواست این مردم افغانستان را ترک کنند.
محقق با اشاره به تجهیز دوباره شبهنظامیان طالبان تأکید کرد که بخش بزرگی از این شبهنظامیان از سوی ارتش ملی افغانستان تجهیز شدهاند.
این عضو جبهه ملی افغانستان خاطر نشان کرد که در حال حاضر نیروی مقاومت (کسانی که در دهه 90 در برابر طالبان جنگیدند) خلع سلاح شده و رئیس جمهور افغانستان هم به تنهایی با گروه طالبان مذاکره میکند.
آمریکا به بهانه دولتسازی نیروی مقاومت افغانستان را خلع سلاح کرد
محقق گفت: نیروهای آمریکایی به بهانه ملتسازی و تأمین دموکراسی، نیروهای مقاومت را خلع سلاح کردند اما اکنون بدون برآورده شدن وعدهها، ملت افغانستان را در برابر طالبان دستخالی رها میکند.
در صورت قدرتگیری تروریستان همه مردم افغانستان آسیب خواهند دید
همچنان “احمدضیا مسعود”، رئیس جبهه ملی افغانستان اظهار داشت که اگر گروههای تروریستی دوباره در افغانستان قدرت را دست گیرند، تمامی گروههای قومی و ملت افغانستان آسیب خواهند دید.
رئیس جبهه ملی افغانستان افزود: تحرکات این گروهها (شبهنظامیان طالبان و حزب اسلامی حکمتیار) سبب بینظمی و ناامنی شده و دولت افغانستان نیز در این راستا آنها را کمک میکند.
مسعود تصریح کرد که پس از یک دهه شبهنظامیان طالبان توانستهاند تا در افغانستان پایگاهسازی کنند و در لایههای نیروهای امنیتی این کشور رخنه کنند.
وی بدون آن که از فرد خاصی نام ببرد، گفت: از افراد بلند پایه دولتی را به زمینهسازی برای نفوذ شبهنظامیان در درون نیروهای امنیتی افغان متهم کرد.
رئیس جبهه ملی افغانستان راه حل مشکلات کنونی این کشور را به وجود آمدن یک نظام مشروع دانست که براساس انتخابات شفاف و عادلانه به وجود آید.
مسعود از انتخابات گذشته در افغانستان انتقاد کرد و گفت: این انتخابات براساس مکانیسم ناقص برگزار شد که احزاب سیاسی در آن سهم نداشتند.
در حالی که قرار است تا سال 2014 نظامیان خارجی افغانستان را ترک کند، آمریکاییها تلاش میکنند تا با بزرگنمایی خطر تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، دولت این کشور را وادار به امضای پیمان استراتژیک کند.
براساس گزارشها متن پیمان استراتژیک کابل – واشنگتن در حال نهایی شدن است و تلاش میشود تا پیش از برگزاری کنفرانس “شیکاگو” در ماه می امسال، این پیمان به امضا برسد.
قطره