حامد کرزی: از رقابت احتمالی جهانی بر سر منابع طبیعی افغانستان نگران هستم. خارجیها نباید بر سر معادن دست نخورده ی کشور ما به رقابت با یکدیگر بپردازند و نزاع و دشمنی را پیش گیرند چرا که باید با مدیریت درست از این منابع در جهت رشد و شکوفایی افغانستان استفاده شود.
شاید برای بسیاری سوال باشد که چرا آمریکا به رغم هزینههای سنگین حضور نظامی (حدود 2 میلیارد دالر در هفته) همچنان اصرار دارد که در کشور ما حضور فعال داشته باشد؟ مگر افغانستان چه منفعتی برای کاخ سفید دارد که مقام های واشنگتن با چنگ و دندان به خاک وطن ما چسبیده اند؟
برای بسیاری از محققان سراسر دنیا این مسجل شده است که ادعای جنگ با تروریزم یک ادعای کاملا دروغ بود، چرا که حادثهی 11 سپتامبر یک عملیات فریب بود که به وسیلهی عوامل موساد و با همکاری طبقهی مسلط اقتصادی امریکا اجرا شد (فقط به عنوان یک سند، 200 جاسوس اسراییلی در طول سال 2001 در امریکا دستگیر شدند و به وسیلهی مایکل چرتاف، مسوول صهیونیست دایرهی جنایی قوهی قضاییه امریکا قبل از محاکمه فراری داده شدند!).
اسامه بن لادن نیز به اذعان خود اف.بی.آی. هیچ ارتباط قابل اثباتی با این حادثه نداشت. همچنین او به احتمال بسیار زیاد در انتهای سال 2001 در اثر بیماری کلیوی و یا سندروم مارفان به مرگ طبیعی مرده است. اما امریکا طی بیش از یک دهه متعاقب حمله به افغانستان تظاهر میکرد که در کوهها به دنبال بن لادن بوده است!
با توجه به واقعیات بالا، پس چرا امریکا به عراق حمله کرد؟ به نظر بسیاری دیگر از محققین اقتصاد سیاسی جهانی، شعار امریکایی «رد پول را بگیر» تمام ماجرا را توضیح میدهد!
در پایین، نقشهی صدها معدن دستنخوردهی کشور ما را میبیند که تا همین اخیر عموم مردم دنیا چیزی از آنها نمیدانستند. این معادن (اعم از طلا، آهن، لیتیوم، اورانیوم، سنگ لاجورد، زغال سنگ، جیوه، یاقوت، نفت، سنگ مرمر، مس، پنبه نسوز …) دارای ارزشی حدود 3 تریلیون دالر میباشند و بدین ترتیب برای دههها میتوانند منبعی سرشار از سود برای شرکتهایی باشند که آنها را استخراج میکنند.
همچنین افغانستان کشوری است که بر روی مسیر خط لولهی انتقال منابع گازی سرشار دریای خزر به اقتصادهای نوظهور آسیای مرکزی (هند و چین) قرار دارد. به دست آوردن قراردادهای احداث این خط لولهها نیز سودسرشاری را برای شرکتهای امریکایی و اروپایی فعال در عرصهی تاسیسات نفت و گاز به ارمغان خواهد آورد.
شايان ذكر است ذخاير نفتي کشور نیز بيش از 6/1 ميليارد بشكه و ذخاير گازي موجود در كشور نيز بيش از 444 ميليارد متر مكعب تخمین زده شده است.
کنترل این تاسیسات و منابع نیز در نهایت سلطهی اقتصادی و سیاسی پایدار این شرکتها را بر خاورمیانه رقم خواهد زد! این واقعیات نشان میدهد که چرا برای نخبگان اقتصادی غرب (اعم از سرمایهداران یهودی طرفدار اسراییل) دسیسهای بزرگ مثل 11 سپتامبر و دروغهای در مورد نقش القاعده و صدام در تروریزم برای وادار کردن افکار عمومی و ارتش امریکا به لشگرکشی به خاورمیانه ارزشش را داشت!
لذا این جنگها نیز مثل همهی جنگهای دیگر در تاریخ دنیا، اصالتا با هدف سلطهی اقتصادی بر منابع کرهی زمین انجام شد! منتها نخبگان اقتصادی امریکا قصد داشتند با حادثهی 11 سپتامبر زمینهی روانی لازم برای سلطه بر کل خاورمیانه را به طور یکجا ایجاد کنند! هزینهی این جنگها نیز طبق معمول از محل بودجهی عمومی دولت امریکا و متحدینش (یعنی در واقع پول مالیات دهندگان) تامین میشود.
در این میان یک دغدغه حامد کرزی رییس جمهوری سابق کشور نیز قابل توجه است. ایشان چندی قبل از انتخابات در گفتگو با رویترز گفت: از رقابت احتمالی جهانی بر سر منابع طبیعی افغانستان نگران هستم. خارجیها نباید بر سر معادن افغانستان به رقابت با یکدیگر بپردازند و نزاع و دشمنی را پیش گیرند چرا که باید با مدیریت درست از این منابع در جهت رشد و شکوفایی افغانستان استفاده شود.
که امیدواریم این موضوع از دید مقامات دولت وحدت ملی که اکنون در بروکسل به سر می برند و فردا عازم لندن می شوند، مخفی نماند.