رییس اجراییه امروز یکشنبه درمراسم افتتاحیهٔ کنفرانس اقتصادی پیرامون زنان تجارت پیشه شرکت کرد.
این کنفرانس مشترک از سوی دانشگاه امریکایی و مرکز بینالمللی برای رشد اقتصادی زنان افغان با اشتراک شماری از وزرای کابینه، سفرای کشورهای خارجی و زنان تجارت پیشه برگزار شده بود.
داکتر عبدالله عبدالله گفت: تقویتِ نقش و مشارکت زنان درعرصههای مختلف از اولویتهای ملی حکومت است؛ زیرا بدون سهم فعال زنان رشد و توسعه در کشور ناممکن میباشد.
او خاطرنشان ساخت که رهبری حکومت در برنامههای توسعه پایدار و میثاق شهروندی نقش زنان را تقویت بخشیده و در این راستا گامهای عملی برداشته است. به گفته وی، برای دستیافتن به وضعیت مطلوب راه طولانی را در پیشرو داریم که نیازمند کار سخت و هدفمندانه میباشد.
رییس اجراییه کشور تاکید کرد که ما به حمایت، فراهمسازی و تامین محیط امن و سالمِ کاری برای زنان در ساختار دولت و عرصۀ تجارت متعهد میباشیم و آن را یک ضرورت ملی میدانیم.
او وعده سپرد که رشد فعالیتهای تجارتی و افزایش تولیدات زنان تجارتپیشه را در جلسات شورای وزیران و کمیتههای فرعی آن در محور بحثها قرار میدهد و این کار را همگام و هماهنگ با آنان پیش میبرد.
داکتر عبدالله عبدالله درباره پیشنهاد زنان تجارت پیشهٔ افغان برای ایجاد اتاق تجارت زنان بیان داشت که از این ابتکار حمایت میکنیم؛ اما در کنار آن افزایش میزان مشارکت آنان را در اتاقهای تجارت و صنایع کنونی لازم میدانیم.
رییس اجراییه کشور در بخش دیگر از سخنانش به چالشهای امنیتی و سیاسی پرداخته و گفت که علیرغم مشکلات و کاستیها زنان نباید تسلیم موانع و شرایط نامساعد کار شوند.
داکتر عبدالله عبدالله در بخش دیگر از سخنان بر ارادهٔ جدی حکومت برای برگزاری انتخابات تاکید کرد و گفت که حکومت از مشارکت گسترده و نقش زنان در انتخابات پارلمانی و شورای ولسوالیها پشتیبانی میکند.
سپس، دیوید سیدنی سرپرست دانشگاه امریکایی با ابراز خرسندی از تلاشها و حمایت رییس اجراییه کشور در زمینه ارتقای ظرفیت و تجارت زنان اظهار داشت که در این کنفرانس چهارروزه چالشها و فرصتهای اقتصادی زنان به بحث گرفته میشود.
همچنان در این برنامه وزرای تجارت و صنایع، امور زنان و انکشاف دهات نیز برنامههایشان را در مورد رشد میزان تجارت زنان و تقویت نقش آنان ارایه کردند.
در اخیر، رییس اجراییه حکومت وحدت ملی با ابراز خرسندی از آغاز دوباره فعالیتهای عملی دانشگاه امریکایی افغانستان گفت که این دانشگاه مرکز علم و سمبول مشارکت میان دو کشور است.