نشست جلب و جذب همکاری کشورها و نهادهای بین المللی در امر مبارزه علیه مواد مخدر توسط وزارت مبارزه علیه مواد مخدر، دایر شد.
نخست پوهنوال سلامت عظیمی وزیرمبارزه علیه مواد مخدر ضمن خوش آمدگویی و سپاسگُذاری از اشتراک کنندهگان و کمک های نهادهای منطقوی و بین المللی، گفت: پدیده بدِ مواد مخدر مرزها را در نوَردیده و به عنوان یک تهدید بزرگ در سراسر جهان قرار مبدل شده است، سلامتی شهروندان افغانستان و تمام مردم جهان را با خطر جدی مواجعه ساخته است.
خانم عظیمی علاوه نمود: بیشترین سود قاچاق و تجارت این مواد را قاچاقبرانی می برند که در تمویل تروریسم و گروههای ضد ثُبات و امنیت جهان به مصرف می رسانند.
ایشان ضمن قدردانی از کمک های بلاعوض و خوب جهان بخاطر مبارزه علیه مواد مخدر از آنها خواست تا افغانستان را تنها نگذاشته و این تهدیدکننده ثبات و امنیت بین امللی را جدی بگیرند.
بازمحمد احمدی معین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله گفت: هنوز هم مواد مخدر یک چالش بزرگ در سطح منطقه و جهان است که باعث تداوم جنگ و دهشت افگنی میشود.
دولت افغانستان در امر مبارزه علیه مواد مخدر تعهد قوی دارد و امیدوار هستیم که جهان هم جدن متعهد شده و این خطر را مانند تروریسم جدی بگیرند چون موفقیت در این راه بدون همکاری جامعه بین المللی ممکن نیست.
آقای احمدی افزود: در سالهای گذشته دستآوردهای خوبی در تمام بخش های مبارزه علیه مواد مخدر داشتیم اما دست آوردها به تناسب مشکلات خیلی ناچیز است و باید ظرفیت به تناسب مشکل بالا برود.
فدا محمد پیکان معین وزارت صحت عامه گفت: اعتیاد به چالش جدی صحی درجهان تبدیل شده است که افغانستان نیز شامل آن میباشد.
ایشان علاوه نمود: آمار معتادین خیلی هشدار دهنده است و افزایش اعتیاد باعث سرایت امراض خطرناک زیاد دیگر میگردد که تلاش های ما جریان دارد اما این تلاشها بسنده نبوده و تعهد درازمدت جامعه جهانی را میطلبد.
حمدالله همدرد معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نیز طی سخنانی کشت کوکنار را مانع رشد زراعت حلال و مواد اولیه دانسته گفت: کشت کوکنار افغانستان را وابسته به صادرات کشورهای خارجی میسازد که باعث تداوم جنگ و تقویه تروریسم میشود.
ایشان از جامعه جهانی خواست تا تهدید این پدیده را جدی گرفته و افغانستان را کمک نمایند.
جاوید احمد قایم معین پالیسی و هماهنگی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر معلومات و خواستهای وزارت مبارزه علیه مواد مخدر را طی بک پریزنتیشن ارایه نموده و مشکلات و پیشنهادات مشخصی را به دونرها ارایه نمود.
قابل یادآری است که این برنامه به تاریخ 26 ثور سال 1396 خورشیدی به ابتکار ریاست همکاریهای منطقوی/روابط بین المللی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر و به اشتراک پوهنوال سلامت عظیمی وزیرمبارزه علیه مواد مخدر، بازمحمد احمدی معین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله، فدا محمد پیکان معین صحت عامه، حمدالله همدرد معین وزارت زراعت، جاوید احمد قایم معین پالیسی و هماهنگی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر، نمایندهگان سفارت خانه ها و موسسات بین المللی و سایر مسوولین در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت برگزار گردید.