“عبدالحمید مبارز” اظهار داشت: دولت افغانستان همواره تلاش کرده تا صلح را در کشور تأمین کند، به همین دلیل همواره برای تسریع این روند به دنبال جذب نظر کشورهای تأثیرگذار در این رابطه بوده است.
آمریکا و قطر پذیرفتهاند که افغانستان ریاست روند مذاکره با طالبان را دست داشته باشد
عضو شورای عالی صلح افغانستان با اشاره به تعلیق روند مذاکرات آمریکا با طالبان در قطر پس از انجام یک دوره مذاکره، اظهار داشت: موضع دولت افغانستان از ابتدا این بود که روند مذاکره با مخالفان مسلح این کشور یک روند افغانی باشد و باید رهبری آن به دست افغانها باشد.
مبارز تصریح کرد: سفر وزیر امور خارجه افغانستان به قطر و توافقاتی که میان 2 طرف صورت گرفت و همچنین سفر قریبالوقوع وزیر امور خارجه قطر به کابل و گشایش سفارت این کشور در افغانستان، همه و همه نشان دهنده پیشرفت مذاکرات صلح با طالبان است.
وی در ادامه اظهار داشت: زلمی رسول با سفر به قطر و توافقاتی که در این سفر با همتای قطری خود انجام داد، فضای لازم برای مذاکره با طالبان به رهبری افغانها را فراهم کرد و این خود پیشرفتی در این راستا است که شورای عالی صلح از آن استقبال میکند.
این عضو شورای عالی صلح افغانستان، خاطرنشان کرد: مقامات آمریکایی اکنون پذیرفتهاند که رهبری روند مذاکرات صلح با طالبان در قطر باید به دست دولت افغانستان باشد.
مبارز ادامه داد: از آنجا که دولت قطر از برنامهها و موضع گیریهای آمریکا پیروی میکند، دوحه نیز با تصمیم آمریکا مبنی بر مالکیت گفتوگوهای صلح به دست دولت افغانستان موافقت کرد.
فعالیتهای شورای عالی صلح افغانستان گسترش خواهد یافت
وی با بیان این که این شورا در زمان حیات “شهید ربانی” فعالیتهای گسترده و وسیعی در راستای مذاکره با مخالفان مسلح دولت آغاز کرده بود، گفت: پس از شهادت وی نیز فعالیتهای این شورا همچون تماس با رهبران طالبان ادامه یافته است.
مبارز تصریح کرد: به زودی رئیس شورای عالی صلح تعیین میشود و با تعیین او فعالیتهای گذشته این شورا برای تأمین صلح و مذاکره با مخالفان مسلح به صورت گستردهتری از سر گرفته خواهد شد.
امیدها در پیشرفت مذاکرات صلح با طالبان بیشتر شده است
عضو شورای عالی صلح افغانستان با بیان این که جنگ راه حل نیست و پس از هر جنگی صلح در کار است، خاطر نشان کرد: با افغانی شدن روند مذاکره با طالبان، امیدها برای پیشرفت در این مذاکرات بیشتر شده است.
وی معتقد است: تلاشهایی از طرف دولت افغانستان و شورای عالی صلح برای برقراری صلح در این کشور انجام شده و امیدواریم این اقدامات به نتیجه مطلوب برسد.
نقش کشورهای تأثیرگذار در روند صلح افغانستان
مبارز در ادامه خاطرنشان کرد: به دلیل این که بحران افغانستان تنها بعد داخلی ندارد، نقش کشورهای منطقه و جهان نیز در تأمین صلح و ثبات دایمی در این کشور اهمیت ویژهای دارد.
وی ادامه داد: برای تأمین صلح پایدار در افغانستان نیاز است تا حمایت کشورهایی چون عربستان، ترکیه، پاکستان، آمریکا و برخی کشورهای دیگر جلب شود و این کشورها باید به صورت عملی در این راستا صادقانه با دولت افغانستان همکاری کنند.
عضو شورای عالی صلح افغانستان معقتد است: تا کنون این کشورها به صورت عملی و جدی در راستای تأمین صلح افغانستان همکاری نکردهاند.
وزیر امور خارجه افغانستان هفته گذشته با هدف مذاکره در رابطه با ایجاد دفتر سیاسی طالبان در قطر و بحث در رابطه با مذاکره با طالبان به دوحه رفت.
در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: وزیر امور خارجه قطر به زودی به افغانستان سفر خواهد کرد تا زمینه ایجاد سفارت این کشور در کابل را فراهم کند.
از سوی دیگر دولت افغانستان اعلام کرد که در تلاش است تا به زودی رئیس شورای عالی صلح این کشور را معرفی کند.