بر اساس گفته های آمریت امور جوانان ریاست اطلاعات و فرهنگ کندز، دهها تن از جوانان تحصیل کرده به دلیل عدم فُرصتهای شغلی در ادارات دولتی به صفوف مخالفان مسلح حکومت پیوسته اند.
مسئولان آمریت امور جوانان ریاست اطلاعات و فرهنگ کندز میگویند که نبودن کار و مصروفیتهای سالم باعث شده که دهها تن از جوانان تحصیل کرده این ولایت به صفوف مخالفان مسلح حکومت یکجا شوند.
عبدالغفور هوتک آمر امور جوانان ریاست اطلاعت و فرهنگ این ولایت گفت که تعدادی ازین جوانان از پوهنتونها به درجه لسانس فارغ شدهاند، اما به دلیل بیکاری و تنگدستی با مخالفان مسلح حکومت یکجا شدهاند.
او افزود:
“همین جوانان که به طرف طالبان مسلح رفتهاند اکثریت شان جوانان تحصیل یافته و لسانس هستند و بطور مثال همین اکنون سه تن از جوانان که دلگی مشر هستند و در ولسوالی دشت ارچی صفوف طالبان مسلح را تنظیم کرده اند و در برابر دولت میجنگند هر سه آنان لسانس هستند.”
موصوف این را آشکار نساخت که به چی تعدادی از جوانان تحصیل یافته با مخالفان مسلح حکومت یکجا شدهاند.
با این همه شماری از فعالان جامعه مدنی کندز در مورد پیوستن جوانان تحصیل کرده با مخالفان مسلح حکومت ابراز نگرانی کرده میگویند تا زمانیکه برای جوانان در کشور به خصوص در کندز زمینه کار مساعد نگردد، نا امنیها در این ولایت ادامه خواهد داشت.
بر بنیاد گفتههای این فعالان که در شرایط کنونی کشور به به قشر جوان نیاز داشته و از رهبران حکومت وحدمت ملی میخواهند تا فُرصتهای سالم کاری را به جوانان مساعد سازند.
وحیدالله رحمانی یک فعالان مدنی گفت:
“موضوع بیکار یک موضوع نیست که تنها در سطح کندز باشد بلکه در سطح کشور است و یک مشکل بزرگی است. تمامی جوانان از آن رنج میبرند و گفتۀهای هوتک صاحب به جا است و امروز ناامنیهای روز افزون که دامن گیری ماست بیکاری جوانان است، چون مخالفان مسلح از بیکاری جوانان استفاده میکنند و آنان را به طرف خود شان سوق میدهند.”
زرغون ملزم یک تن دیگر از فعالان مدنی کندز نیز افزود:
“فرار جوانان از کشور و پیوستن آنان با طالبان مسلح یک موضوع نگران کنندهاست. دولت باید در مورد رفتن جوانان به طرف طالبان مسلح برنامههای را روی دست بگیرد و برای جوانان بیکار زمینه کار را مساعد سازد.”
از جانبِ دیگر محمد ظاهر عظیمی رئیس کار و امور اجتماعی شهدا و معلولین کندز با ابراز بیخبری از این موضوع میگوید که تلاش دارند تا برای جوانان بیکار این ولایت فرصتهای مناسبِ کاری را مساعد کنند.
او افزود:
“در این زمینه کدام معلومات مشخص ندارم و اولین بار است که از شما میشنوم، دولت افغانستان برنامههای را زیر دست دارد و با عملی شدن آن برای جوانان بیکار در عرصههای مختلف فُرصتهای مناسب کاری مساعد خواهد شد، اما در اثر سقوط شهر کندز برخی از فابریکههای خُرد و کوچک که در اینجا فعالیت داشت فعالیتهای شان را متوقف کردند و همچنان دفاتر خارجی بسته شده اند که از اثر آن تعدادی از جوان بیکار شده اند.”
آمر امور جوانان کندز هُشدار میدهد اگر دولت افغانستان به اسرع وقت به این معضله چارهای نسجد، صفوف مخالفان مسلح حکومت با پیوستن جوانان تحصیل یافته و غیر تحصیل یافته قویتر خواهد شد.
این درحالیست که هنوز هم مخالفان مسلح حکومت در حومههای شهر کندز حضور فیزیکی دارند و حتی برخی اوقات صدای سلاحهای سبُک و سنگین در داخل شهر به گوش میرسد، اما مسئولان محلی کندز میگویند که هم اکنون به هدف راندن مخالفان مسلح در اطراف شهر کندز عملیات تصفیوی جریان دارد.