مسوول شبکه زنان افغان: خشونتها صدها مورد در بلخ به ثبت رسیدهاست، اما بیشتر آمار خشونتها مربوط به قضایای خانوادهگی میشوند و عمدتاً زنان در قریهها از سوی اعضای خانواده مورد خشونت قرار میگیرند.
نهادهای مدافع حقوق زنان در بلخ از افزایش خشونت علیه زنان در این ولایت ابراز نگرانی میکنند.
مسوولان شبکه زنان افغان میگویند که معافیت از مجازات باعث بیشتر شدن آمار خشونت علیه زنان در این ولایت شدهاست.
معصومه رحیمی مسوول شبکه زنان افغان در بلخ میگویند که موجودیت فقر در جامعه، افزایش ناامنی، نبود زمینه کار و معافیت از مجازات عواملی اند که منجر به افزایش خشونتها علیه زنان در بلخ شدهاست.
خانم رحیمی که در یک کنفرانس خبری در مزارشریف صحبت میکرد گفت که نزدیک به ۳۵۰ مورد خشونت علیه زنان در ۱۰ ماه گذشته در شهر مزارشریف و ولسوالیهای ۱۴ گانه آن رخ دادهاند.
خانم رحیمی در رابطه گفت:
خشونتها صدها مورد در بلخ به ثبت رسیدهاست، اما بیشتر آمار خشونتها مربوط به قضایای خانوادهگی میشوند و عمدتاً زنان در قریهها از سوی اعضای خانواده مورد خشونت قرار میگیرند.
با آنکه مسوول شبکه زنان افغان در بلخ بیشترین قضایای خشونت را خانوادهگی عنوان کرد، اما فعالان حقوق زن در بلخ میگویند که خشونت علیه زنان منحصر به خانواده نبوده و زنان در محیط کار و بیرون از منزل هم مورد آزار و اذیت جنسی قرار میگیرند.
کریستینا عزیزی یک فعال زن در بلخ میگوید وخیم بودن اوضاع سیاسی و موجودیت نام امنی نیز تأثیرات ناگوار بر افزایش خشونت علیه زنان در بلخ داشتهاست.
وی گفت:
نا امنیها تأثیرات ناگوار بر زندهگی زنان داشته و خشونتها را علیه آنان افزایش دادهاست، ما نگران وضعیت امنیتی و سیاسی استیم که بر بیشتر شدن خشونتها تأثیر دارد.
در همین حال مسئولان ریاست امور زنان در بلخ میگویند، در جریان سال روان بیش از ۳۴۶ مورد قضیه خشونت علیه زنان را که شامل قتل، ازدواجهای اجباری و لت و کوب میشوند با خود به ثبت رساندهاند که نسبت به سال گذشته ۱۰ مورد افزایش را نشان میدهد.
شهلا حدید رییس امور زنان بلخ در این باره گفت:
خشونتها که در بلخ علیه زنان صورت گرفتهاست به ۳۴۶ مورد میرسد که شامل، قتل، ازدواجهای اجباری و دیگر موارد میباشند که نسبت به سال گذشته افزایش را نشان میدهد.
این در حالیست که کمسیون حقوق بشر در زون شمال افغانستان از افزایش خشونتها علیه زنان در ولایات جوزجان، سرپل، سمنگان و فاریاب نیز ابراز نگرانی داشته، نا امنی و فقر را عامل اساسی افزایش خشونت در برابر زنان عنوان میکند.
مشکل درخانمااست
این گونه ظلم جوازندارد