یک نماینده ولسی جرگه مدعی شد که کارمندان ریاست جمهوری و اداره امور همه از یک قوم خاص هستند و کسی بدون ارتباط با این مرجع در هیچ یک از سمتهای مهم دولتی منصوب نمیشود.
فوزیه کوفی نماینده مردم بدخشان در ولسی جرگه اعلام کرد: رییسجمهور اشرف غنی در اظهارات خود درباره فساد نباید از چند وزارت مخصوص اسم میبُرد درحالی که فساد اداری در قوه قضائیه، کمسیون ملی تدارکات و وزارت مالیه به شکل گستردهای وجود دارد.
اشرفغنی، در سومین کنفرانس رسیدهگی به مبارزه با فساد اداری که به صورت مشترک توسط دولت افغانستان و نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل برگزار شد، وزارت امور داخله را قلب فساد اداری اعلام کرد.
این اظهارات وی واکنشهای گسترده و محکومیت مشرانوجرگه را در پی داشت.
گفته میشود به گونهای وزارتخانهها میان عبدالله عبدالله و اشرفغنی تقسیم شده که وزارت امور داخله سهم عبدالله عبدالله و وزیر امور داخله نیز توسط وی تعین شده است.
این در حالیست که برخی از نماینده گان ولسی جرگه، انتقاد اشرف غنی از وزارت امور داخله را به دلایل قومی و جناحی مرتبط میدانند.
زهیر سعادت ولسی جرگه گفت: اظهارات اشرف غنی ناشی از تعصبات قومی بوده است.
وی افزود: فساد را جنبه قومی دادن، عمق تعصب رییس جمهور را نشان میدهد و کاش اشرف غنی مساله شایسته سالاری را مطرح میکرد و واقعیتها را در نظر میگرفت.
این نماینده ولسی جرگه مدعی شد که کارمندان ریاست جمهوری و اداره امور همه از یک قوم خاص هستند و کسی بدون ارتباط با این مرجع در هیچ یک از سمتهای مهم دولتی منصوب نمیشود.
به هر حال شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری در رابطه با این موضوع گفت: حکومت افغانستان در مبارزه با فساد در همه نهادهای دولتی متعهد بوده اما رییس جمهور از وزارت امور داخله منحیث یک نمونه یاد کرده است.
فضل هادی مسلمیار رییس مشرانوجرگه در مخالفت با هرگونه مبارزه جناحی با فساد، خواستار مبارزه فراگیر با فساد اداری شده بود.
وی تاکید کرده بود که مبارزه با فساد باید از ارگ ریاست جمهوی افغانستان آغاز شود و بعد به سایر ادارات و وزارتخانهها برسد.