به گفته مقامات شفاخانۀ صحت طفل در کابل ، آلودهگی هوا باعث شده است تا روزانه ۳۰ فیصد از اطفال در اثر مریضیهای تنفسی برخاسته از این پدیده، راهی شفاخانه شوند.
رییس این شفاخانه آلودهگی هوا را در آستانۀ موسم سرما در حال افزایش میگوید و میافزاید که روزانه تا یک هزار طفل به این شفاخانه برای تداوی آورده میشوند.
محمد موسی قانع، مسوول بخش مراقبتهای جدی شفاخانۀ صحت طفل اندرا گاندی، گفت: مریضهای موسمی بسیار زیاد شده است. در بسترهای که جای یک مریض است، ما تا شش طفل را جابهجا کردهایم.
نسرین که پسر ده ماههاش را دیروز به این شفاخانه آورده است میگوید که شش فرزندش آلوده به مکروب شده است.
نسرین، باشنده کابل، گفت: یک طرف شش آن مکروبی شده است و تاثیر آب و هوا است. همین که هوا به آن میرسد حالتش بدتر میشود.
رییس شفاخانه صحت طفل اندرا گاندی میگوید که با سرد شدن هوا، از سوختبار غیرمعیاری بیشتر کار گرفته میشود؛ چیزی که باعث آلودهگی هوا و انگیزه مریضیهای گونهگون میشوند.
نورالحق یوسفزی، رییس شفاخانه صحت طفل اندرا گاندی، گفت: با سرد شدن هوا مریضی های سینه و بغل و تنفسی روز افزون است و در مجموع روزانه شش صد تا یک هزار مریض به شفاخانه ما مراجعه میکنند.
در همین حال اداره ملی نگهداری از محیط زیست میگوید که بررسیهای دو روز گذشته این نهاد نشان میدهند که ذرههای معلق در هوا در بخشهایی از شهر کابل تا پنج صد پی پی ام کاهش یافتهاند.
عبدالولی مدقق، معین اداره ملی نگهداری از محیط زیست، گفت: موجودیت این ذرههای معلق در هوا در سالهای پیش بسیار زیاد بود تا یک هزار و پنج صد پی پی ام در یک متر مکعب هوا میرسید، اما دو روز پیش راپور تازه ما در چند بخش شهر که هوا را آزمایش کردیم موجودیت همان ذرههای معلق بین چهار صد تا پنج صد پی پی ام در یک متر مکعب هوا شدهاند.
ادارۀ ملی نگهداری از محیط زیست میگوید که این نهاد برای کاهش آلودهگی هوا چندین پروگرام روی دست دارد و به تازهگی بررسی را به همکاری شاروالی کابل روی موترها آغاز کرده است تا موترهای که کهنه استند و هوا را آلوده میسازند از شهر بیرون ساخته شوند.