روزنامه نیویارکتایمز در اقدامی افشاگرانه اسناد مالکیت ولیعهد عربستان را با وجود انکار مستمر دولت عربستان منتشر کرد!
روزنامه نیویارکتایمز در برابر انکار مستمر دولت عربستان، اسناد مالکیت محمد بن سلمان بر گرانترین قصر مدرن فرانسه، یک قایق تفریجی مجلل و گرانترین لوحه ی لئوناردو داوینچی را نشر کرده و گفته که این اسناد به چهره به ظاهر اصلاحگر این شاهزاده، ضربه میزند.
روزنامه امریکایی نیویارکتایمز در مقالهای به بررسی دارایی ها و مخارج هنگفت شاهزادههای سعودی و به خصوص شاهزاده خبرساز این روزهای این کشور یعنی محمد بن سلمان پرداخته است.
موضوع اصلی این راپور، ارگ مجللی است که بن سلمان در سال 2015 در پاریس خریده و به تازه گی، هویت این شاهزاده سعودی منحیث خریدار گمنام آن لو رفته است.
در ابتدای این راپور آمده است: دو سال پیش که ارگ (تازهساز) لوئی چهاردهم به فروش رفت، مجله فورچونز آن را گرانترین خانه دنیا لقب داد و نویسنده مجله مد و زیبایی تاون اند کانتری که از دیدن مشخصات این قصر از خود بیخود شده بود، مقالهای در وصف فوارههای طلایی، مجسمههای مرمرین و پارک دالان دالان 57 جریبی آن نوشت؛ اما در میان همه این راپورها و مقالات توصیفی، جای یک چیز خالی بود: نام خریدار این ملک 300 ملیون دالری.
حالا مشخص شده که رد این معامله به وارث تاج و تخ عربستان یعنی محمد بن سلمان میرسد.
خرید این خانه، یکی از معاملات سنگین سال 2015 این شاهزاده عرب بوده؛ وی 500 ملیون دالر برای خرید یک قایق تفریحی و 450 ملیون دالر برای خرید یکی از رسامی های لئوناردو داورینچی هم هزینه کرده است.
این قصر که در شهر لوئینز ونسان فرانسه قرار دارد، بر اساس مدارک قانونی به چند شرکت تعلق دارد که همگی متعلق به شرکت سرمایهگذاری هشت است؛ این یک شرکت سعودی است که مدیریتش در دست بنیاد شخصی محمد بن سلمان است. مشاوران مالی خانواده سلطنتی عربستان البته با صراحت به نیویارک تایمز گفتهاند که این قصر نهایتاً متعلق به بنسلمان است.
بروس ریدل از تحلیلگران سابق سیا در توصیف حال و روز وجهه اجتماعی بنسلمان میگوید: او سعی کرد از خود تصویر شخصی متفاوت، یک مصلح و مردی دور از فساد بسازد و تا حدودی هم موفق بود، اما این (ماجرا) ضربهای کاری به تصویر ساخته شده از بنسلمان وارد کرد.
محمد بن سلمان برای خرید آن قایق تفریحی 500 ملیون دالری از یک فابریکهدار روس و خرید یک ورکشاپ خصوصی مجلل 620 جریبی در نزدیکی پاریس هم از هویت همین شرکت سرمایهگذاری هشت استفاده کرده است.
نیویارکتایمز نوشته است: قصر جدید بن سلمان، ظاهری قرن هفدهمی دارد اما در زیر این لایه ظاهری، یک سازه جدید و مدرن قرار دارد. به لطف تکنالوژی قرن بیست و یکمی این قصر، فوارهها، سیتسم صوتی، نورپردازی و سامانه تهویه مطبوع کل مجموعه از راه دور و توسط پروگرام نصب شده بر روی ایفون بنسلمان، قابل کنترول است.
بنسلمان 32 ساله، از نظر مردم کشورش، جوانی جسور – و از نظر برخی دیگر، جوانی بیپروا – است. وی علاوه بر حمله هوایی به یمن و محاصره قطر، در دوسیههای داخلی کشورش هم دستی داشت.
خانواده سلطنتی سعودی که منشأ درآمدش هنوز هم نامشخص است، با پایین آمدن قیمت تیل سعی کرد که کسری بودیجه رو به فزونی خود را با نظم و انضباط مالی جبران کند.
اما درست در سال گذشته عیسوی که دولت برای جبران کسری بودیجه خود، اجرای پروژههایی به ارزش 250 ملیارد دالر را متوقف کرد، پادشاه کشور یعنی ملک سلمان در حال ساخت ارگی جدید در مراکش بود و ولیعهدش هم به سراغ خرید یک قایق تفریحی مجهز به دو استخر و یک چرخبال رفته بود.
چندی بعد هم لوحه ی سالوادور ماندی داوینچی با قیمت 450 ملیون دالر به یک خریدار ناشناس فروخته شد. این بیشترین قیمتی بود که تاکنون در یک حراج برای خرید یک اثر هنری پرداخت شده بود.
ابتدا گفته شد که خریدار، یک شاهزاده گمنام سعودی است و بعدها گفته شد که وی ارتباط نزدیکی با محمد بن سلمان دارد. اما مقامات استخباراتی امریکا چندی بعد فاش کردند که این فرد، از جانب خود بن سلمان برای این خرید مأمور شده بوده است.
قدس را به اسراییل فروخت تا برایش خانه قیمتی بخرد بی وجدان
بخیر خراب خواهد شد