در بحبوحه گمانهزنی درباره اینکه آیا رژیم صهیونیستی برای عادیسازی روابط خود با ترکیه، حصر غزه را لغو میکند یا خیر، یک مقام کابینه اسراییل مدعی شد این رژیم هم اکنون نیز کمیت و میزان کالاهای وارد شده به این باریکه را افزایش داده است.
روزنامه «جروزالمپست» نوشت، روزنامه «دیلی صباح» وابسته به حزب عدالت و توسعه اعلام کرده، اسراییل با کاستن از شدت محاصره غزه موافق کرده است.
دفتر نتانیاهو پنجشنبه گذشته از تفاهم میان ترکیه و اسراییل در دیدارهای محرمانه خود در سوئیس خبر داد که عادیسازی روابط دو طرف را تسهیل میسازد.
«رجب طیب اردوغان» رییسجمهور ترکیه همواره سه شرط را برای عادیسازی روابط با اسراییل مطرح کرده است؛ عذرخواهی رسمی رژیم صهیونیستی به خاطر حادثه کشتی مرمره، پرداخت غرامت به خانواده قربانیان این حادثه و رفع حصر غزه.
«بنیامین نتانیاهو» سال 2013 در مکالمه تلیفونی با اردوغان که آن زمان نخست وزیر ترکیه بود، از بابت حادثه کشتی مرمره که باعث کشته شدن 9 فعال ترکیهای شد، عذرخواهی کرد. اخیرا نیز رژیم صهیونیستی با پرداخت 20 ملیون دالر به حیث غرامت به خانواده قربانیان این حادثه موافقت کرده است. اما دفتر نتانیاهو در بیانیه روز پنجشنبه خود هیچ اشارهای به مسئله حصر غزه نکرد. هر چند مقامات اسراییلی بارها گفتهاند اسراییل به محاصره دریایی غزه پایان نمیدهند و محمولههای وارد شده به غزه باید مورد بررسی امنیتی قرار گیرند.
«جروزالمپست» نوشت، موضوعی که اکنون مطرح است این است که شرایطی فراهم شود تا اردوغان بتواند وجهه خود را حفظ کند، آنهم از این طریق که بتواند بگوید اسراییل به او قول داده انتقال کالاهای بیشتر به نوار غزه را تسهیل میکند.
در این گزارش ادعا شده، به حیث مثال، طی چند ماه گذشته، کمکهای ترکیه به غزه وارد بندرهای اسراییلی شده و از آنجا به غزه منتقل شده است.
به نوشته روزنامه «دیلی صباح»، انتظار میرود نتانیاهو و اردوغان پیش از پایان سال جدید میلادی توافقی را امضاء کنند و سفرای آنها به سرعت به سفارتخانههایشان بازگردند.
در واکنش به ماجرای عادیسازی روابط ترکیه و اسراییل بود که «اسحاق هرتزوگ» رهبر حزب «اتحادیه صهیونیست» به انتقاد از این مسئله پرداخت و گفت: «اگر دو سال قبل با ترکیه توافق کرده بودیم، بیشتر به نفع اسراییل بود».
وی افزود: «روابط اسراییل با ترکیه باید در سایر ابعاد گسترش یابد. هر چند دستیابی به توافق گام درستی است اما نباید باعث نفوذ اردوغان در غزه شود».
پیش از این نیز «آویگدور لیبرمن» وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی گفته بود، نباید با کشوری که با داعش معامله میکند و بر خلاف قوانین بینالمللی به جنگ در عراق پرداخته است، رابطه برقرار کرد.