پایگاه اطلاع رسانی ‘ وو نوزایل ‘ (vous nous ils) در گزارشی با بیان این مطلب ، افزود : فرانسویان مسلمان بیشتر در محله هایی سكونت دارند كه كمترین آمار مشاركت در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه را به خود اختصاص دادند . مسلمانان فرانسه پس از آنكه در سال 2007 میلادی جذب وعده های ساركوزی شدند ، نزدیكی وی به حزب ‘ جبهه ملی ‘ بویژه در اموری همانند مهاجرت ، احساس سرخوردگی كردند . آنها برغم عدم تمایل به چپگرایان در میان محافظه كاران نیز چهره قابل اعتمادی نیافتند.
بر پایه این گزارش ، نیكلا ساركوزی در منطقه ‘ سِن سن دونی ‘ (Seine-Saint-Denis ) كه تعداد قابل توجهی از مسلمانان در آن سكونت دارند ، تنها توانست 19.48 درصد آرا را به خود اختصاص دهد . این در حالی است كه میزان آرای او در همین منطقه در سال 2007 میلادی 26.85 درصد اعلام شده بود .
‘ رافائل لیوژیر ‘ (Raphaël Liogier ) مدرس جامعه شناسی در موسسه مطالعات سیاسی ‘ اكسان پروانس ‘ (Aix-en-Provence ) با اشاره به ایجاد تغییراتی در مسلمانان ساكن محلات شمال مارسی ، افزود : زمانی بود كه رای مسلمانان به نفع ساركوزی بود اما با آنچه در حزب حاكم موسوم به ‘ او. ام پ ‘ رخ داد دیگر چنین مساله ای ممكن نیست .
‘ سمیر امقر ‘ جامعه شناس و نویسنده و ‘ كریم آملال ‘ رییس كنفرانس علوم سیاسی پاریس نیز معتقدند: مسلمانان فرانسه از نظر اجتماعی به احزاب چپ متمایل شده اند، اما همچنان به هواداران محافظه كار نزدیكتر هستند .
این گزارش با بیان این كه شمار مسلمانانی كه برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام كرده بودند، مشخص نیست، افزود: بنا بر آمار منتشر شده از سوی موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه (اینسه) دو میلیون و یكصد هزار و بر پایه آمار موسسه نظرسنجی ‘ ایفوپ ‘ سه میلیون و 500 هزار مسلمان با سن 18 تا 50 سال و واجد شرایط حضور در انتخابات در فرانسه زندگی می كنند .
امقر در این باره گفت : مسلمانان فرانسه در مورد مسائلی چون ازدواج و خانواده و نیز در مسائل اقتصادی و مالیاتی بیشتر به راستگرایان متمایل هستند .
آملال گفت: در انتخابات سال 2007 میلادی ، تبلیغات ساركوزی به گونه ای بود كه مسلمانان گروه هایی را برای حمایت از ساركوزی تشكیل دادند . اما راهبرد وی از سال 2010 میلادی تغییر یافت . اظهارات او در ‘ گرنوبل ‘ در مورد مهاجرت، آرای حزب حاكم در مورد اسلام ، قانون منع استفاده از روبنده برای زنان مسلمان و بحث هایی در مورد غذای حلال همه و همه از سوی مسلمانان ، حملات رییس جمهوری فرانسه به مذهب تلقی شد .
آملال افزود : در دور نخست انتخابات، ساركوزی دیگر برای مسلمانان همان ساركوزی قبل نبود. وی به دور دوم راه یافت اما نه تنها برای جلب مسلمانان تلاشی نخواهد كرد ، بلكه برای نزدیك شدن بیشتر به حزب ‘ جبهه ملی ‘ بعنوان راست افراطی كه به شش میلیون رای آنها برای پیروزی نیاز دارد از مسلمانان فاصله بیشتری هم خواهد گرفت .
این گزارش حاكی است : قبل از برگزاری دور نخست انتخابات ، مسئولان جامعه مسلمان فرانسه ، مسلمانان را به حضور گسترده در انتخابات فرا می خواندند. همچنان كه ‘ محمد حمزه ‘ امام مسجدی در منطقه 18 پاریس از مخاطبان خواست تا برای نشان دادن خشم خود نسبت به گسترش اسلام هراسی بطور گسترده علیه كسی كه بحث ‘ غذای حلال ‘ را در فرانسه به راه انداخت ، در پای صندوق های رای حاضر شوند . پیشتر ‘ مارین لو پن ‘ نامزد حزب جبهه ملی، دولت فرانسه را به دلیل افزایش فروش محصولات غذایی حلال در فرانسه مورد بازخواست قرار داده بود .
‘ ابو حدیفه ‘ امام جماعت مسجدی در ‘برست’ (Brest ) نیز از مسلمانان خواسته بود به فردی رای دهند كه خصومت كمتری با اسلام داشته باشد .
روز دوشنبه گذشته نیز ، ‘ دلیل بوبكور ‘ خطیب مسجد بزرگ پاریس به مسلمانان گفت : اجازه ندهید كه اسلام به دستاویزی برای انتخابات تبدیل شود ؛ چرا كه این امر به ضرر جامعه مسلمان خواهد بود .
این گزارش در پایان افزود : سه نظرسنجی صورت گرفته قبل از برگزاری دور نخست انتخابات حكایت از آن داشت كه فرانسویان مسلمان به ‘ ژان لوك ملانشون ‘ از جبهه چپ و پس از آن ‘ فرانسوآ اولاند ‘ از حزب سوسیالیست ، تمایل بیشتری دارند .
ایرنا